你现在的位置 :英语 > 初中英语 > 初中英语试题 > 正文

中考英语试题分类汇编(回答问题型)

互联网 | 2013-03-27
分享到:

 

 
阅读理解(回答问题)
 
【2011北京】八、阅读短文,根据短文内容回答问题(共10分,每小题2分)
 
We need to be responsible for our environment. Being a frugal consumer(节俭的消费者) is one way to help. But, what exactly does that mean?
 
  Use It Up 
 
  You can use things up instead of wasting them. Squeeze that last bit of toothpaste out of the tube. Use the last little piece of soap. Don't throw away any bits of the biscuit at the bottom of the box.
 
  Wear It Out
 
  You do not always need to have new things. Suppose your sneakers have broken laces, but they still fit you. Repair them and wear them longer. You don't have the latest iPhone until the old one doesn't work anymore. Then you can get a new one. Think twice before replacing something that still works.
 
  Make It Do 
 
  When something you want is not on hand, look for something else that you already have to take its place. Suppose you are packing your lunch for tomorrow and want a butter sandwich. You are out of butter. Have a cheese sandwich instead so that you can use all of the cheese. Learn to fix broken toys instead of just throwing them away. With a little thought, you can make something do, instead of buying something new.
 
  Do Without
 
  Think about all those things that you would like to have. Do you really need them? How long will you really play with that new toy you saw on TV? Making the things that we want uses up your world's resources(资源). And, getting rid of the things we don't want any more takes up even more resources and space.
 
  65. Do we need to be responsible for our environment?
 
  66. How do we deal with the last little piece of soap?
 
  67. When do we need to get a new iPhone?
 
  68. What should we do when something we want is not on hand?
 
  69. What does the writer want to tell us?
 
65.正确答案:Yes, we do.
 
  细节题,定位至文章第一段第一句话。
 
66. 正确答案:Use it up.
 
细节题,定位至"Use It Up"标题下的第三句话。
 
67. 正确答案:Until the old one doesn't work anymore
 
  细节题,定位至"Wear It Out"标题下的第四句话。
 
68. 正确答案:Look for something else.
 
69. 正确答案:Why and how to be responsible consumer.主旨题,作者在第一段就开门见山说明要对环境负责,下面每一个小标题都是在是如何才能对环境负责,也就是对环境负责的具体做法有哪些。
 
【2011黑龙江绥化市问答型】
 
(E)
 
Have you heard about "Survival (生存) Holidays"? "Survival Holidays" is for children to go into the lonely place for exciting activities. Now about 1,100 companies are allowed to take children into the great outdoors without their parents.
 
The reason why people like "Survival Holidays" is that they think being close to nature is good for children. Many children in big cities spend all time watching TV and playing computer games. "Survival Holidays" gives them an important change.
 
Is "Survival Holidays" a wonderful idea? Maybe it is. Children need more free time to play. They need to be left on their own, without adults disturbing (打扰) them. Parents care too much about their children. They like to see the children being busy with activities that are controlled by adults, but children don't know what to do when they are in danger. Even something like crossing a small river seems to be a hard challenge. Children are not comfortable with danger. Even small danger like getting their feet wet or falling down seems very terrible to them.
 
Many people think the survival activities are good for children. Even years later, they will still remember what they have learned. Some have learned to stay calm in different times. Some have learned how to keep safe. Others have learned how to work in a team. All these skills will help them a lot in their lives.
 
Answer the following questions according to what you read.
 
76. Is "Survival Holidays" for children or parents?
 
_______________________________________
 
77. Why do people like "Survival Holidays"?
 
________________________________________
 
78. What do the children in big cities usually do?
 
_________________________________________
 
79. How do children feel when they are in danger?
 
_________________________________________
 
80. What can children learn in the survival activities?
 
_________________________________________
 
76. Children./ For children. / It's for children.
 
77. Because they think being close to nature is good for children./Because they think the survival activities are good for children.
 
78. They usually watch TV and play computer games/To watch TV and play computer games./ Watching TV and playing computer games./ What they do is to watch TV and
 
play computer games,/ What they do is Watching TV and playing computer games.
 
79. They   don't   know   what   to   do./They   feel   uncomfortable (terrible)./Not comfortable./UncomfortabIe./Terrib3e./ They don't feel comfortable.
 
80. They can learn some survival skills./ They can learn to stay calm in different times, keep safe and work in team.(只给出其中一点赋1分,若时态写成完成时只赋1分。)
 
注:只要学生答案符合文章原意。教师可酌情赋分。
 
【2011湖南湘潭 回答问题型】第四节 阅读下面的材料,然后根据材料回答问题。(共4小题,每小题2分)
 
   Elizabeth lived with her six children in a small house. One winter, there was a big flood(洪水) ,and quite a few houses were washed away, but Elizabeth's house was high enough to escape it.
 
    Elizabeth helped one of the families which had lost everything. She shared her home until the family could build a new house. Elizabeth's friends could not understand her since she already had so many children to take care.
 
"Well," Elizabeth explained to her friends, at the end of World War II, there was a poor woman in a town in England .Her husband had been killed in the war and she had a lot of children, just like me now .The day before Christmas, this woman said to her children, "We won't be able to have much for Christmas. I'm going to get just one present for us all .Now I'll go and get it. She came back with a little girl who had no parents .Here's our present, she said to her own children. The children were more than excited to get such a present. They welcomed the little girl warmly, and she grow up as their sister. I was that Christmas present."
 
53. How many children did Elizabeth have?,
 
54. What did Elizabeth do after the flood?
 
55. The Christmas present was Elizabeth herself, wasn't it?
 
56. What do you learn from the story?
 
53 She had six children / Six
 
54. She helped one of the family which had lost everything. (She shared her home until the family could build a new house.) 
 
55 Yes, it was.
 
56. We should try to help those who are in trouble.
英语网官方微信
最新文章
热门文章推荐
热门话题推荐
图书推荐
热门标签
英语在线词典